Заради лавини временно е затворен пътя Смолян- Мугла

Заради лавини временно е затворен пътя  Смолян- Мугла

Заради лавини временно е затворен пътя Смолян- Мугла. Лавините са паднали в различни участъци в трасето между Смолян и местността „Паметника. Първата лавина е затворила пътя на 200м. преди тунела откъм Смолян.

Засегнат е участък от около 10 м., който е запушен с два метра сняг и две дървета. Втората лавина е паднала на острия завои след бившия рудник. Трета лавина, която е най-голяма се е свлякла в местността „Паметника”, като е засегнал участък от над 20м. Три леки автомобила са блокирани от падналия сняг, като няма пострадали, но колите не могат да продължат пътуването. Сред блокираните е и директорът на „Титан Клинър” Христо Христов, който тази сутрин прави оглед на пътя. 20-тонна верижна машина в момента почиства участъка между Затворническото общежитие и „Паметника”.

Към лавината преди тунела се насочва фадрома. Очаква се към 15.00 часа падналите снежни маси да се разчистят. Верижната машина ще мине целия път до село Мугла, за да се почисти от киша и образувалите се ледени коловози, вследстие на обилното снеготопене. По направлението има и много паднали буци сняг, които се ронят от стените край шосето. На места има и паднали камъни. Призовават се гражданите да не предприемат пътуване до нормализиране на обстановката.

Вирни се горе