Започваме да ремонтираме тротоарите в Смилян,обяви пред жителите на селото кметът Николай Мелемов

 Започваме да ремонтираме тротоарите в Смилян,обяви пред жителите на селото кметът Николай Мелемов

От следващия месец започваме да ремонтираме тротоарите в Смилян. Заедно ще направим селото още по-добро място за живеене, обяви кметът Николай Мелемов в поздрава си към смилянци. Поводът е провеждането на традиционния събор „Бащино огнище”. Градоначалникът каза още, че селото е желана и утвърдена туристическа дестинация, а това се дължи на трудолюбието и гостоприемството на жителите му. Съборът откри кметицата на Смилян Събка Миткова, която поясни че на този ден се събират роднини и близки, които живеят в различни краища на страната. Затова този събор се нарича Бащино огнище, защото всеки се завръща към корена си и родния край,съобщи Виолета Филипова-пресцентъра на община Смолян.

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха самодейците от местното читалище, малчуганите от детската градина , учениците от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”, както и други състави.

Гости на събора бяха депутатите д-р Даниела Дариткова , Димчо Михалевски, общински съветници, секретарят на община Смолян Замфир Копчев, главният финансист Венера Аръчкова, шефът на дирекция АИО Емил Дурсев и др.

Вирни се горе