Започва спешно извозване на снега от най-проблемните места в Смолян

Започва спешно извозване на снега от най-проблемните места в Смолян

Пътната обстановка в Смолян и региона бавно започва да се подобрява, но въпреки това всички автомобили трябва да се движат задължително с вериги,съобщиха от пресцентъра на фирма “Титан Клинър”.

Главните улици в областния град, както и някои от второстепенните артерии са почистени почти до асфалт.

Продължава работата за доразчистване и уширяване на тесните и третостепенни улици в града.

Осем машини на „Титан Клинър” почистват и обработват със сол и пясък общинските улици. В Смолян спешно започва извозване на сняг, тъй като около улиците са се образували двуметрови стени от чистения сняг и ако не се премахнат почистването няма как да продължи. В момента се извозва сняг от района на стария център.

Все още е затворен пътя Смолян- Мугла след Затворническо общежитие. Причината е авария във верижната машина Т-130. Счупената част вече е подменена и до два часа работата по разчистване ще продължи. Междувременно в разчистването на пътя се включи и верижната машина на Областна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване на населението”. Затворен е пътя и до село Пещера.

Пътят към село Турян е почистен и проходим. Машина разчиства вътреуличната мрежа на селото. След спиране на снеговалежа започва и извозване на отпадъците от Смолян. До вечерта всички бобри в централните части ще бъдат събрани.

В Смолян днес е един от най-студените дни. В момента температурата е минус 8 градуса, а към 05.00 часа бяха измерени минус 14. На Рожен е регистриран температурен рекорд от минус 17,6 градуса. Ниските температури ще останат до събота на обяд, като се очакват стойности от минус 8 през деня до минус 15 през тъмната част от денонощието. Снежната покривка е най-дебела на Перелик – около 270см. 230см. е на Пампорово, 200см. на Рожен. 60см. достига снегът в Смолян, а в Чепеларе – 65см.

По данни на електропреностното дружество без електричество към 12.00 часа са три малки села в общините Смолян и Баните.

Вирни се горе