Започна разчистването на свлачището между Смилян и Рудозем

 Започна разчистването на свлачището между Смилян и Рудозем

Седмица, след като пътят Рудозем-Смилян бе затворен от свлачище, вече започна работата по разчистването на скалните маси. Миналият уикенд пътната артерия бе блокирана от камъни, а разчистването не бе възможно заради постоянно свличащата се земна и скална маса.

Дни след това обаче, още една важна пътна артерия в Смолянско бе блокирана, заради свлачище – Смолян-Средногорци, до разклона за с. Тикале, където проблемът е много сериозен и тепърва ще се търси решение на въпроса, като не е изключено и изграждането на алтернативно трасе.

„Започнахме работа по разчистването на свлачището и ако всичко върви по план, най-късно в понеделник по обяд пътят Рудозем-Смилян ще бъде отворен за движение. Надяваме се да успеем и по този начин да се разтовари трафика по единствената пътна артерия в момента Рудозем-Фатово-Смолян, която свързва населените места източно от Смолян“, коментира Хари Малинов от фирмата, която се е заела с разчистването на скалната маса.

Работата няма да е никак лека, тъй като и там са се изсипали стотици тонове скални късове, като също има движение и продължават свличания.

Вирни се горе