Започна пробното инсталиране на мащабната сцена, с която Община Смолян се сдоби по проект „РОДОПИ ФЕСТ”

Започна пробното инсталиране на мащабната сцена, с която Община Смолян се сдоби по проект „РОДОПИ ФЕСТ”

Модерното съоръжение е със собствено осветление, озвучаване, подвижна, сглобяема и покривна конструкция и ще бъде в полза на културния живот в областния град

Днес на Амфитеатъра започна пробното инсталиране на мащабната сцена, с която Община Смолян се сдоби по проект „РОДОПИ ФЕСТ” – схема „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.

Модерното съоръжение е със собствено осветление, озвучаване, подвижна, сглобяема и покривна конструкция и ще бъде в полза на културния живот в Смолян, защото е подходящо за всички видове сценични жанрове. Общината досега не е разполагала с подобна сцена. По мащабите си новата придобивка е единствена и за областта.

Сцената ще се ползва и във ІІ-рия етап на проекта „РОДОПИ ФЕСТ”, който ще се реализира от 12 до 16 юни т.г. Първият етап протече в рамките на пет дни – от 18 до 22 декември 2012 г. Зимното издание ангажира вниманието на смолянчани с разнообразните си прояви, които обединиха различни изкуства с нови подходи.

„РОДОПИ ФЕСТ” е ново събитие за културния календар на Община Смолян и е насочен към всички възрасти – от малчуганите в детските градини до хората в пенсионна възраст. Фестивалът цели да надхвърли традиционните прояви за пресъздаване на родопския фолклор, като ги комбинира със спецификата на модерната градска култура. Основната тема на събитието е Родопа и Орфей.

Вирни се горе