Започна косенето на зелените зони в квартал „Райково”

Започна косенето на зелените зони в квартал „Райково”

Започна косенето на зелените зони в квартал „Райково” .От тази сутрин служители на „Титан Клинър” с моторни косачки косят градинките около улица”Наталия”. До края на седмицата всички зелени площи в квартала ще бъдат окосени и почистени.

Екип от звеното по озеленяване към фирмата започна орязване на храстите, разположени по главните улици на Смолян. Мярката цели да се подобри видимостта за автомобили и пешеходци, и е разпоредена от общината. От днес започва премахване и на прораслите треви по тротоарите и площадите в областния град. След поройните дъждове наново се мият главните улици в града, които на места за замърсени с наноси от пясък и листа. В момента се работи по централния булевард ”България”, като движението е затруднено. Паралелно с това три самосвала на фирмата извършват оборка около съдовете за смет в целия град и селата.

Премахват се обемистите отпадъци, изхвърлени извън съдовете, клони и треви.В района на Новия център в момент на изхвърляне на строителен отпадък бяха хваната две жени, които извън кошовете поставяха нерегламентирано чували с мазилка. От фирмата напомнят,че изхвърлянето на строителни отпадъци е забранено, а съгласно наредбите на общината нарушителите се глобяват. Освен, че повреждат съдовете и автомобилите за смет,този вид отпадъци се депонират на отделна площадка.Строителен отпадък се извозва след предварителна заявка в община Смолян или в офиса на фирмата.

Вирни се горе