Започна фестивалът “Чуйте Девин” /Снимки/

  Започна фестивалът “Чуйте Девин” /Снимки/

За втора поредна година фестивала “Чуйте Девин” е събитие очаквано с интерес от всички, желаещи да се докоснат до българското.

Вчера в 17 часа пред Културния дом на град Девин стартира фестивала “Чуйте Девин”. Началото на музикалната родопска феерия постави приветственото слово на кмета на община Девин Красимир Даскалов, под чийто патронаж за втора поредна година се провежда музикалното събитие в сърцето на Родопа планина. Традиция е да се вият български хора на подобни фолклорни сборове, затова родопският славей Миглена Бекриева поведе хорото, а веднага след нея се присъедини и самият кмет на общината.

През двата фестивални дни в Девин ще се изявят танцьори, певци и инструменталисти от цяла България. Всички те ще покажат неподражаемия си талант, ще представят песни, танци и уникални носии от всички фолклорни области на България и ще се забавляват заедно. Майстори занаятчии, майстори на народни инструменти, производители на народни носии и всички, които носят в душите и сърцата си неувяхващите български традиции, обичаи и ценности са изложили свои изделия.

Фестивала продължава и утре 13.10 2018г. от 14 часа. А вечерта зрелищно лазерно шоу ще освети изпълнението на над 100 гайдари на сцената на арт- фестивала.

Очакват се над 3 000 изпълнители и зрители от цялата страна да се съберат в сърцето на Родопите!

Фестивала се провежда под патронажа на кмета на община Девин Красимир Даскалов.

Вирни се горе