Запълването на дупките по улиците в Смолян ще е целогодишно

Запълването на дупките по улиците в Смолян ще е целогодишно

Запълването на дупките по улиците ще продължава през цялата година, обяви зам.-кметът на община Смолян арх. Георги Даскалов. До сега частично асфалтирани са 7 835 кв м и е положен 1044 тона асфалт. Към момента изрязаните места с асфалтови нарушения са 680 кв м, но трябва да спре дъжда, за да се положи асфалт. Близо 16 000 кв м е площта на реконструираните участъци, които остава да бъдат ремонтирани, съобщиха от пресцентъра на общината.

На първия етап бяха асфалтирани най-засегнатите места по централната част на бул.”България”, кръстовището на РИОСВ, началото на ул. „Елица”, около Професионалната гимназия по икономика, кръговото движение в района на Гранична полиция. Запълнени бяха дупки в участъка от РДТ по посока ул. “Дичо Петров” до ж.к. Невястата и ул. "Евридика. Като позволят метеорологичните условия започва частичното асфалтиране в района на Седмо СОУ, улиците „Наталия”, „Соколица”, ж. к. Изворите и кв. Устово. Предвидените средства в бюджета за тази дейност са 388 хил.лв.

Арх. Даскалов съобщи още, че след спирането на дъжда започва да се възстановява хоризонталната маркировка по централната част на бул. „България”. Надигнати пешеходни пътеки ще са правят пред храм „Св.Висарион Смоленски” и Централната поща. Зам.-кметът лично следи и контролира работата по запълването на дупките.

Основната цел е да се осигури безпрепятствено преминаване на автомобилите в Смолян, обясниха още от общината.

Вирни се горе