Зам.-кметът Мариана Цекова: Запълват се дупки по главни улици в Смолян, цялостно асфалтиране няма да се прави заради водния цикъл

Зам.-кметът Мариана Цекова: Запълват се дупки по главни улици в Смолян, цялостно асфалтиране няма да се прави заради водния цикъл

На този етап се запълват дупки по главни пътни комуникации в Смолян, цялостно асфалтиране на улици няма да се прави, заради изпълнението на предстоящия воден цикъл. Това каза пред журналисти в Смолян инж. Мариана Цекова – зам.-кмет на Община Смолян.

„Надявам се до Нова година ВиК да има покана и да подписваме договор за водния цикъл, което от своя страна означава, че голяма част вече от улиците в целия град ще бъдат разкопани, за да бъдат положени подземните комуникации. Не искам гражданите да се сърдят, но без подземни комуникации няма как да се поставя асфалт. Не е логично", заяви Цекова. Най-сериозните дупки по улиците в града са очертани, но точна сума за ремонта им още не може да се посочи", обясни Цекова. Според нея за тези ремонти ще бъдат похарчени около 60-70 000 лв.

Инж.Цекова е запозната необходимостта от асфалтиране на улица “Соколица” и ще се прецени какви средства ще останат, за да бъдат запълнени дупките и там, обясни зам.-кметът в отговор на въпрос на SmolyanNews.com. Припомняме, че жители на две улици в квартала събират подписка с искане за незабавни ремонтни дейности.

Вирни се горе