Закриха студентското общежитие и стола в Смолян

Закриха студентското общежитие и стола в Смолян

Студентското общежитие и столовата, към Филиала на ПУ “Паисий Хилендарски” в Смолян са закрити, съобщи Дарик. Информацията бе потвърдена от ръководството на учебното заведение. Причината е в малката бройка на студентите, които използват общежитието и столовата, а това от своя страна прави съществуването на структурите не рентабилно.

През последната учебна година общежитието, което е от осем етажа с по шестнадесет стаи на етаж се е използвало едва от около 30 студента, а столовата е била посещавана от около 20 – на души. Причината за слабият интерес е промененият профил на желаещите да учат във филиала, тъй като те са предимно от региона. Персоналът, който се грижи за общежитието и столовата е почти равен на ползващите двете услуги студенти“, коментираха от учебното заведение. От там призоваха управляващите да помислят сериозно, дали пък не трябва освен защитени училища, да има и защитени ВУЗ – ве.

„Всички знаем, че има глад за кадри в образованието, като този проблем продължава да се задълбочава. За никой не е тайна, че на този етап Пловдивският университет, субсидира съществуването на филиала в Смолян. Усилията в момента са ни насочени изцяло в оцеляването на учебното заведение, като и неговата модернизация“, добавиха от ръководството на филиала в Смолян.

За тази учебна година са заявени прием за над 130 човека, в осем специалности, като на този етап записалите се да учат са около 95.

Вирни се горе