Загаси светлини, отвори очи за планетата!

Загаси светлини, отвори очи за планетата!

ПРИЗИВ

Уважаеми съграждани,

Бих искала да Ви поканя да се присъедините към деветото поредно издание на глобалната инициатива Часа на Земята, което ще се проведе на 25 Март 2017 г. – събота, от 20:30 до 21:30 часа.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като спират осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години Часът на Земята стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2016 г. в инициативата взеха участие 110 града, институции, бизнеси и медии. Отново в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на общините участници, на национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.

Вярвам, че с Ваша помощ Часът на Земята ще продължи да ни вдъхновява, за да се стремим към бъдеще, в което да живеем в хармония с природата!

СЛАВКА ЧАКЪРОВА

Кмет на Община Чепеларе

Вирни се горе