Забавно лято в библиотеката в Златоград

 Забавно лято в библиотеката в Златоград

В библиотеката в Златоград беше открито „Забавно лято” на Творческа работилница „Усмивка”, създадена за лятна групова работа с деца, организирана от Център за обществена подкрепа в партньорство с ОНЧ ”Просвета-1908” Златоград.

Първото занятие на участниците беше посветено на изработване на пано от салфетки и слънце на шиш. С интерес и усърдие децата вложиха труд, усет към цветовете и фантазия. Библиотеката, два дни седмично ще става територия за изява, творчество и усвояване на различни техники. Интересът към лятната работа е голям, защото децата се забавляват, изявяват и пълноценно осмислят свободното време.

През лятото библиотеката ще партнира и на Центъра за подкрепа и личностно развитие в „Лятно училище 2018”, което се организира от него. Заниманията ще бъдат по различни теми и очакванията са да провокират интереса към книгата, към музиката и творческите изяви.

Пълноценното партньорство, което се утвърди като традиция между институциите е верният път към познание, разнообразие, развиване на креативни умения съдържателно осмисляне на свободното време, съобщи Зорка Хаджиева, главен библиотекар.

Вирни се горе