За поредна година „Веселие в Чепеларе” – празник на хората", върху олимпийските кръгове на площада

За поредна година „Веселие в Чепеларе” – празник на хората", върху олимпийските кръгове на площада

„Веселие в Чепеларе” – празник на хората" ще се проведе на 13 май (събота) от 10:30 часа на площад “Олимпийски” в родопския град Чепеларе.

Музикалното събитие се провежда за осма поредна година, а организацията е осъществена от местният танцов клуб „Веселие”, с любезното съдействие на Община Чепеларе по повод рождения ден на клуба.

Всички участници и фенове са водени от любовта и страстта към народните танци и показват своите умения без надпревара, а за забавление.

Тази година ще се включат над 200 хороигралци от 11 клуба от областта и страната. Ще се играят хора от всички фолклорни области в България, съобщиха за SmolyanNews.com организаторите.

Празникът на неравноделните ритми ще започне в 10.30 часа с дефиле на хороводните състави в центъра на града. Откриването на фолклорния дансинг ще бъде с “олимпийско” хоро в пет кръга, на което ще се хванат всички участници във фестивала. В надиграването ще участват представители на няколко фолклорни области. На празника ще се организира и съпътстваща благотворителна инициатива в подкрепа на спортистите на Чепеларе. Дарителската акция ще бъде с томбола, а постъпленията са за местни спортни клубове.

Празникът на хорото се организира за осма поредна година от местния танцов клуб “Веселие” и от Община Чепеларе.

Вирни се горе