За поредна година община Неделино дава шанс на младите хора да започнат работа

За поредна година община Неделино дава шанс на младите хора да започнат работа

За поредна година община Неделино дава шанс на младите хора да бъдат назначени на работа по програма „ Старт в кариерата“ и „Обучение и заетост на младите хора“. По програма „Старт в кариерата „ са назначени двама младежи , завършили висше образование без стаж в професията. В продължение на 9 месеца те ще имат възможност да придобият трудов стаж и професионален опит.

Сред изискванията към кандидатите за работа е да са на възраст до 29 години с висше образование, да имат регистрация в Бюрото по труда като безработни или заети и да не притежават трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност. По програма „Обучение и заетост на младите хора“ , се очаква да бъдат назначени 31 бр.безработни лица до 29 г. с начално, средно и висше образование за 6 месеца, които ще работят в общинска администрация – Неделино на минимално заплащане.

Основната цел на програмите за младежи в община Неделино е да бъдат дадени възможности за придобиването на трудов стаж на безработни младежи, завършили висше образование и улесняване на прехода между образование и заетост.

Вирни се горе