Всички замърсени участъци от общинските пътища са почистени

Всички замърсени участъци от общинските пътища са почистени

По предписание на РИОСВ – Смолян бе извършено почистване на пътищата от общинската пътна мрежа на които са установени замърсявания. При дейностите, които извърши почистващата фирма „Клинър” ООД, се обхвана пътя, земното платно, пътните съоръжения, обслужващите зони и крайпътните обслужващи комплекси. Първият етап от почистването е извършено по пътя до селата Писаница, Хасовица и Левочево, след което екипите бяха насочени по направление към с. Турян и Пещера, както и с. Габрица, Чокманово и Полковник Серафимово, съобщиха от пресцентъра на общината.

При извършените уборки са събрани разнородни битови отпадъци, като пластмасови и стъклени бутилки, картонени чаши, опаковки, кутии и кашони, както и строителни отпадъци. Над 100 чувала с отпадъци са събрани и извозени от почистените участъци.

Събирането и транспортирането на отпадъците от съдовете поставени на местата за отдих и до чешми, е включено в графика на сметосъбиращите автомобили, които обслужват общината.

Нерегламентираното изхвърляне на отпадъци на територията на общинската пътна мрежа оказва неблагоприятно въздействие върху човешкото здраве и околната среда, затова поддържането на чистотата е изключително важно и необходимо.

Вирни се горе