Временно ограничават движението по пътя Девин - Кричим поради опасност от ново свличане

Временно ограничават движението по пътя Девин - Кричим поради опасност от ново свличане

Поради опасността от ново свличане на скална маса, застрашаваща живота и здравето на работещите аварийни екипи, временно се преустановява разчистването на пътя Девин – Кричим. Това съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура”. Движението по третокласния път се насочва по обходния маршрут Пловдив – Асеновград – Чепеларе – Смолян, предаде радио Пловдив.

При обрушването на скалите, което се извършваше от алпинисти, е установено, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания.

Въз основа на анализа, който ще бъда направен в кратки срокове, ще се прецени как ще продължи укрепването на опасните скали и разчистването на пътя.

От Агенцията препоръчват шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони, да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

Припомням, че трети ден екипи от областните пътни управления в Пловдив и Смолян, както и от пътноподдържащите фирми разчистват срутилите се върху пътя 4000 кубически метра или близо 10 000 тона скална маса.

Вирни се горе