Временен кучешки приют изграждат в Девин

Временен кучешки приют изграждат в Девин

В изпълнение на поетият ангажимент пред жителите на община Девин, кметът на родопската община Красимир Даскалов информира жителите на общината за хода на дейностите по изграждането на временен приют за бездомни кучета.

+На този етап е отлят шлайфан бетон в помещението, което ще се използва за подслон на кучетата. Пред завършване са дейностите по поставянето на оградата на дворното място, предвидено за разходки на животните", съобщи кметът на община Девин Красимир Даскалов.

"На 10.07.2018 година, проведох среща с хотелиери и ресторантьори от общината, на която освен актуални въпроси, касаещи началото на активния летен сезон, ги помолих отпадната храна да бъде събирана, след което с автомобил на ОП " БКС " ще бъде извозвана до кучкарника и използвана за храна на кучетата. Всички единодушно дадоха своето съгласие.

Искам специално да благодаря на госпожа Юлия Йончева за активното съдействие, което получаваме от нея, както като гражданин, така и като представител на НПО. Благодаря и на всички останали граждани, хотелиери, ресторантьори и др., които се отзоваха и се ангажираха да съдействат на общинската администрация за решаването на този сериозен за всички нас проблем!", коментира кметът на родопската община.

Вирни се горе