ВМРО организира митинг пред съда в Смолян

  ВМРО организира митинг пред съда в Смолян

Днес, 16 ноември 2018 г., в 10:00 ч. представители на ВМРО – Българско национално движение ще се съберат пред съда в Смолян в знак на съпричастност към съдебния състав, който ще гледа дело за насаждане на етническа омраза и радикален ислям.

Това казаха пред журналисти в Народното събрание депутатите от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди, Искрен Веселинов и Красимир Богданов. Историята на прокурорската преписка започва през далечната 2013 г. и е образувана по сигнал, че лицето Ефрем Моллов, който чрез книгата си „Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците“, е проповядвал дискриминация и етническа омраза спрямо българите – деяние, което, според обвинителния акт, е престъпление по чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс. В същата книга Моллов насажда и религиозна омраза и нетърпимост, което представлява престъпление по чл. 164, ал. 1 от НК, обясни пред медиите Сиди, който е отговорник от ръководството на ВМРО за област Смолян.

Патриотите попитаха каква е причината делото срещу Моллов да се бави вече пета година. Интересен е и фактът, че единственият прокурор, който имаше доблестта да внесе обвинителния акт в съда вече не работи в прокуратурата в Смолян. Ние, Патриотите от ВМРО – БНД, имаме основателни съмнения, че Ефрем Моллов се ползва с политически чадър от определена политическа партия.

Ето защо в подкрепа на каузата на Патриотите от ВМРО днес – 16 ноември, в 10:00 ч. пред съда в град Смолян ще се съберем, за да покажем на съдебния състав по делото нашата подкрепа и нашето искане за справедлив процес в името на сигурността, етническия и религиозен мир не само в региона, но и в цялата страна. Каним всички граждани, които подкрепят нашата кауза в борбата с верската радикализация, да дойдат и да покажат своята подкрепа на съдебния състав по делото.

Призоваваме главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да следи внимателно процеса и да не допуска каквато и да било странична намеса върху прокуратурата.

Вирни се горе