Въвеждат временна организация на движението в Смолян, във връзка с празника на града

Въвеждат временна организация на движението в Смолян, във връзка с празника на града

Със заповед на кмета на Смолян Николай Мелемов, във връзка с честването на 102 години от Балканската война – 1912г. и Освобождението на Родопите и осигуряване на движение на МПС и пешеходци в района на Смолян, Нов център и по трасето на Лекоатлетическия маратон, се определя движение с ограничена пропускливост по трасето на Лекоатлетическия маратон в чест на Празника на Смолян, съобщиха от общинския пресцентър. От входа на Смолян – посока Паметника-костница връх „Средногорец”(гр. Рудозем) – ул. „Коста Аврамиков”; ул. „Родопи”; северната пътна лента на бул. „България” до локално платно на бул. „България”пред Областна администрация за финал на маратона. Закрива се такси стоянката на локално платно на бул. „България”, от 06:00ч до приключванe на лекоатлетическия маратон.

На 20 октомври, ще бъде закрита такси стоянката пред хотел „Смолян” от 06:00 ч. до 20: 00ч. за изграждане на сцена.

На 21 октомври, вторник се спира движението в двете пътни ленти на бул. „България” в отсечката от кръговото кръстовище на Регионална дирекция – Гранична полиция до кръстовището на Младежки дом, както следва от 19:00ч до приключване на Тържествената –проверка –заря. Закриват се таксиметровите стоянки на бул. „България” – локално платно и пред хотел „Смолян”. Таксиметровите автомобили да използват стоянката пред църквата „Св.Висарион Смоленски” и всички останали регламентирани стоянки. Обособява се спирка за масовия градски транспорт на ул.„арх.Петър Петров” зад общинска администрация, посока Смолян и на паркинга на Пощенска палата – посока Устово за времето от 18:30 ч до приключване на Тържествената –проверка –заря.

Закрива се паркинга на ул.„арх.Петър Петров”, посочва се двупосочен режим на движение на същата само за градския транспорт, останалите участници в движението ползват обходен маршрут по главна пътна комуникация и по ул.„Дичо Петров”.

Вирни се горе