В Златоград изграждат парк с атракции и нов общински кооперативен пазар

В Златоград изграждат парк с атракции и нов общински кооперативен пазар

В новата програма за управление на Община Златоград е заложено общинският пазар да се превърне в парк, а на негово място в частта си зад „Свобода“, на мястото на рушащите се сгради – да бъде изграден нов кооперативен пазар. Това намерение е в изпълнение на Концепцията за централна градска част на Златоград, преминала обществено обсъждане и одобрена от Общински съвет Златоград през 2008 година. По Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, МИГ Кирково – Златоград, общината е получила одобрение на проектно предложение „Изграждане на паркова среда за широко обществено ползване в гр. Златоград”.

Теренът на сегашния пазар, който е общинска собственост, е отреден за озеленяване, като в тази част на града се предвижда да има паркова зона за кратка почивка, атракции, детска площадка и водна площ. Идеята за новия парк допълва и доразвива функциите на съществуващия.

Идеята за изграждането на общински кооперативен пазар в града на Дельо хайдутин е провокирана от необходимостта да бъде осигурен терен за разполагане на продукцията на местни производители от Община Златоград и съседните общини, за да даде възможност за по-добро обслужване на гражданите.

Вирни се горе