В Смолян ще се проведе обществено обсъждане на проекта за Общински план за развитие

В Смолян ще се проведе обществено обсъждане на проекта за Общински план за развитие

В Община Смолян ще се проведе обществено обсъждане на проекта за Общински план за развитие, стратегия на младежта и стратегия за туризма за периода 2014-2020 година, съобщиха от пресцентъра на общината.

На основание чл. 36 от Правилника за прилагане на Закона за регионално развитие, кметът на община Смолян отправя покана към местната общественост, жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации, настоящи и потенциални социални и бизнеспартньори на общината да вземат участие в обществено обсъждане на проекта за Общински план за развитие, Стратегия на младежта и Стратегия за туризма за периода 2014-2020 г. Общественото обсъждане ще се проведе в 16.30 часа на 21 юли година в зала 247 на административната сграда на Община Смолян, булевард „България” № 12. По време на общественото обсъждане ще бъдат дискутирани визията и стратегическите цели на община Смолян, които да залегнат в стратегическите планове за периода 2014-2020 г.

На интернет страницата на Община Смолян – са публикувани анализ на икономическите и социални характеристики на Община Смолян;

SWOT Анализ;

проект на стратегическа рамка – стратегически приоритети, цели и мерки

На сайта на общината на началната страница, в десния вертикал с банери и в меню „Анкети“ е публикувана анкета „Как искаш да изглежда Община Смолян през 2020г.?“, в която може да попълните своите идеи за развитието на общината. Екипът на Община Смолян ще вземе предвид всички предложения за промени и допълнения по разработването на ОПР 2014-2020 г., след като те бъдат съобразени с нормативните основания в Закона за регионално развитие, в ППЗРР, както и с областните и регионални планове за развитие. Община Смолян призовава гражданите да бъдат активни и да отделят част от времето си, да изразят мнението си по ключови теми, свързани с развитието на общината през следващия програмен период. Общинският план за развитие 2014-2020 г. е публикуван на сайта на община Смолян.

Вирни се горе