Семинар на тема:„Читалищата –информирани и подготвени за работа по проекти” ще се проведе в Смолян

Семинар на тема:„Читалищата –информирани и подготвени за работа по проекти” ще се проведе в Смолян

По инициатива на РЕКИЦ ”Читалища”, на 12.10. 2012 г. от 10.00 ч. в зала 247 на Община Смолян, ще се проведе Семинар-тренинг на тема:„Читалищата –информирани и подготвени за работа по проекти",съобщиха от РЕКИЦ ”Читалища”.

Обучението е предназначено за 93 читалища от област Смолян, чиито интереси са насочени към разработване и управление на проекти финансирани от Европейския съюз, както и други актуални проекти и програми. Предвиждат се и следващи дейности:срещи по общини и обучителни модули.

В тематичния обхват на семинара са включени :

Представяне на програми и проекти Център за развитие на човешките ресурси –София , ГД”Образование и култура” Програма „Учене през целия живот”; Възможности на Програма „Учене през целия живот”, Europass портфолио от документи; Euroguidance Областен Информационен център-Смолян ” Политика на сближаване в новия програмен период 2014-2020”

„Развитие на селските райони”, изисквания за кандидатстване по мярка 141/. „Подпомагане на полупазарни стопанства в процеса на преструктуриране” Представяне на предстоящ за реализиране проект РЕКИЦ”Читалища”, Смолян „Родопите – градината на Орфей”, на тема: „Партньорства при реализиране на проекти” Представяне на реализиран проект НЧ”Светлина – „, с. Търън и ОУ”Стою Шишков” ”Културно–образователно порт фолио” „Древни обреди и съвременни публични практики” Тренинг

Всеки участник получава пакет материали включващ: професионално разработен проект, спечелил финансиране, подготвен от експерт консултанти с дългогодишен опит, учебни материали и помагала на хартиен и електронен носител (CD).

Целта на обучението е да изгради базисните знания и основни практически умения за разработване и управление на проекти. Методът на обучение е интерактивен – лекции, дискусии, казуси и примери за добри практики. Семинарът се провежда в съответствие с методиката “Project Cycle Management” на Европейския съюз. Информация на Интернет http://chitalishtasm.com/; Семинара се ръководи от Недялка Мачокова, р-л, РЕКИЦ”Читалища”, Смолян

Вирни се горе