В община Девин ще бъде подписан Колективния трудов договор между община,синдикати и работодатели в сферата на образованието

 В община Девин ще бъде подписан Колективния трудов договор между община,синдикати и работодатели в сферата на образованието

На 15 май 2012г. В община Девин ще бъде подписан Колективен трудов договор на общинско равнище между Общинската организация на съюза на работодателите в системата на образованието ,общинската организация на СДРУЖЕНИЕТО НА ДИРЕКТОРИТЕ В СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ и общинската организация на синдикатите на българските учители към КНСБ.Срока на договора е за две години.

Колективния трудов договор регламентира размера на платения годишен отпуск,който за педагогическите кадри се определя на 60 работни дни,както и отпускането на допълнителни трудови възнаграждения при наличието на средства в учебните заведения три пъти в годината.

Според договора 3% от средствата за работна заплата ще бъдат осигурени и за фонд СБКО/социално-битово и културно обслужване/. КТД дава възможност за осигуряване на работниците и служителите членове на синдикалните организации, ежегодни професионални медицински прегледи,както и допълнителни трудови възнаграждения да бъдат изплащани на педагогическия персонал за по-висока лична квалификация.

Вирни се горе