В Мадан изграждат подпорна стена и възстановяват път

В Мадан  изграждат подпорна стена и възстановяват път

От днес в присъствието на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов започнаха строителните работи по изграждането на подпорна стена и възстановяването на пътя на ул. ”Туристическа” в града. С предприетите действия ще се реши един от основните проблеми на хората, които живеят на тази улица. Проблемът датира от преди няколко години, когато пропада пътя и значително стеснява пътното трасе. В следствие на стеснения път колите за спешни случаи – пожарнa, линейкa и др. са принудени да се движат по обходни маршрути. Ситуацията се усложнява допълнително през зимния сезон, поради невъзможността снегопочистващите машини да изчистят улицата от натрупания сняг.

Днес хората, живели години наред с този проблем, останаха повече от приятно изненадани, от гледката на работещия багер, който започна изкопните работи за проправянето на временен път. Tой ще се ползва от строителната техника за изграждане на подпорната стена. Целта е да се укрепи пътния банкет и да се разшири пътят, като същевременно се спре свличането на земни маси към близките къщи.

Обектът е част от инвестиционната програма за 2014 годината на Община Мадан. Ще се изгражда се със средства, осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС.

Вирни се горе