В Доспат функционира модерен лекарски кабинет, ремонтиран и обзаведен по проект на МИГ "Високи Западни Родопи"

В Доспат функционира модерен лекарски кабинет, ремонтиран и обзаведен по проект на МИГ "Високи Западни Родопи"

В Доспат функционира модерен лекарски кабинет, ремонтиран и обзаведен по проект на МИГ "Високи Западни Родопи" снимки: община Доспат С модерно обзаведен и изцяло ремонтиран лекарски кабинет ще посреща пациентите си д-р Ирена Горова, общопрактикуващ лекар в гр. Доспат. Тя кандидатства с проект, с реализацията на който кабинетът й изцяло се ремонтира и оборудва.

Бенефициентите с финансирани проекти от Стратегията за местно развитие на Сдружение Местна инициативна група Високи Западни Родопи приключиха на 15.09.2015г., предвидените дейности по проектите си, съобщиха от инициативната група. В момента тече процес на подаване на заявки в Регионална разплащателна агенция–Кърджали от страна на бенефициентите, за възстановяване на направените от тях разходи.

Някои от новите придобивки в община Доспат са изграденият нов Семеен хотел край язовир Доспат от бенефициент ЕТ Алина Халачева, обзаведеният лекарски кабинет на ЕТ „д-р Ирена Горова”, технологична линия за производство на пелети в с.Ягодина, община Борино, с бенефициент „Асенчо и Си-е Кукунджиеви ” ЕООД и мн.др.

В момента се подготвя рекламен видеофилм за всички изпълнени проекти- 24 броя /от общо 33 договорирани с ДФ Земеделие/, както и рекламен проспект с кратка информация и снимков материал за всеки отделен реализиран проект. Анализите сочат, че договорираните проекти с Фонд Земеделие са били 93%, а процентът на реализираните проекти от страна на бенефициентите е 73 %, което представлява 2 621 000 лв от общо одобрената финансова рамка 3 069 000 лв, от които безвъзмездната помощ възлиза на 2 231 000 лв, които средства до 20.12.2015 ще бъдат разплатени от Разплащателна агенция на бенефициентите, подали в срок заявки за плащане и съответно изпълнили проектните дейности, съгласно сключените договори.

Отделно до 30.09.2015г., е крайният срок за приключване на реализираните дейност от екипа на МИГ ВЗР по сключеният тристранен договор РД 50-91813.06.2012 г., от Мярка 431-1 по ПРСР 2007-2013.

Междувременно МИГ Високи Западни Родопи на 04.09.2015г., подаде заявка за подготвителна техническа помощ по подмярка 19.1 за подготовка на новата стратегия на разширената и с община Сърница територия на Високите Западни Родопи за програмният период 2014-2020

Вирни се горе