В Девин, Борино и Доспат от днес има мобилна болница

В Девин, Борино и Доспат от днес има мобилна болница

В Девин, Борино и Доспат от днес вече имат мобилна болница

Мобилна болница отвори врати от днес в Девин. Тя има два изцяло оборудвани кабинета и мобилна лаборатория и ще обслужва жителите на трите общини Девин, Борино и Доспат. Обещанието бе поето и изпълнено от служебния премиер Марин Райков, за да не бъдат лишени гражданите повече от медицинска помощ.

Разкрива се кабинет за 24-часова неотложна или спешна помощ с няколко стационарни легла – обясни пред Радио Пловдив кметът на Девин Цветалин Пенков. По думите му, мобилната болница на практика са две камиончета – едното е лаборатория, второто е рентген. Чрез тях ще се извършват най – неотложните изследвания на пациентите, за да не бъдат изпращани те в лечебни заведения в Смолян или Пловдив.

Става дума за засилване на спешността с възможност за стационар за неотложните случаи – обясни кметът Пенков. Той обаче подчерта, че това решение е временно. Остава необходимостта Девин да има свое лечебно заведение.

Предстои решаването на основния въпрос с разкриването на филиал на смолянската болница с не по – малко от четири отделения – каза Цветалин Пенков. Според него, разговорите за това трябва да се проведат в най – скоро време.

Вирни се горе