Усложнена обстановка в община Мадан, училищата и детските градини утре във ваканция, автомобилите с вериги

Усложнена обстановка в община Мадан, училищата и детските градини утре във ваканция, автомобилите с вериги

Във връзка с непрекъснатите и обилни снеговалежи през последните няколко дни и усложнената пътна обстановка в общината, със своя Заповед, кметът на общината Фахри Молайсенов обяви утрешния ден 20.01.2017г./петък/ за неучебен във всички училища и детски градини на територията на община Мадан. Той поясни, че снегопочистващите машини са в постоянен режим на работа, но въпреки това не смогват да обработват пътищата, понеже снегът не спира да се трупа. През последното денонощие снежната покривка се увеличила с нови близо 30 см., което допълнително усложнило ситуацията. В населените места в общината височината на натрупания сняг варира от 70 см до 120 см. „Апелирам хората да бъдат с повишено внимание при придвижване, а шофьорите на автомобили да се движат с вериги и да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на снегорините, тъй като вече има случай, при които не е извършено почистване на улица, заради пречещи автомобили по трасето на снегопочистващата техника.

Що се отнася до собствениците на търговски обекти, по наредба, всички са задължени да почистват тротоарите пред съответните обекти. Разчитаме на разбиране и съдействие при сложната зимна обстановка, за да не се затруднява движението на автомобили и хора.

Екипите на Община Мадан са в постоянна координация с ЕVN и ВиК за своевременна реакция при възникнали аварии.“, допълни градоначалникът.

Вирни се горе