Усложнена е пътната обстановка в Смолянско, въведени са ограничения в почти цялата област

Усложнена е пътната обстановка в Смолянско, въведени са ограничения в почти цялата област

Обилен мокър сняг вали в Смолянско. Заради снеговалежа пътната обстановка е влошена. До момента снежната покривка в Смолян, Чепеларе и Мадан е между 15 и 30см. Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да са задължително с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета в проходите Рожен, Пампорово, Превала, Печинско, по пътищата Смолян- Мугла, Смолян, Турян, в община Чепеларе, кв. „Езерово” и „Смолянски езера”, селата на община Мадан и във високата зона на град Смолян. От 12.00 часа тази нощ общинската пътна мрежа в Смолян чистят 9 машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър”. Верижен булдозер и колесен снегорин разчистват пътя за село Мугла, където снежната покривка е над 50см. Три машини работят в Чепеларе, 10 в община Мадан.

Заради силния снеговалеж почистването на улиците е затруднено, тъй като постоянно се образува нова покривка. Приоритетно се поддържат улиците от първи и втори етап, линиите на градския транспорт, подстъпите към болницата, полицията и административните сгради. Към 05.30 часа температурата в Смолян е 2 градуса. От фирмата призовават гражданите днес да се въздържат от пътуване, заради усложнените пътни условия. Заради тежкия сняг има опасност от чупене на клони и падане на дървета.

Създадена е добра координация за работа съвместно с община Смолян и полицията. Според синоптичната прогноза снеговалежите ще продължат през целия ден.

Вирни се горе