Уроци по дизайнерско мислене за хотелиери, планински спасители и експерти в туризма организира АРО

 Уроци по дизайнерско мислене за хотелиери, планински спасители и експерти в туризма организира АРО

Сдружение „Знам и мога”, Асоциацията на родопски общини и испанската фирма „CIBER ESPACIO S.L.” организират работни семинари, които ще се проведат от 29 до 31 октомври 2012 г. в ДАНО Център-с. Момчиловци. Работните семинари са част от проект „Дизайнерско мислене в сферата на туризма”,съобщи Златка Николова –изпълнителен директор на Асоциацията на родопските общини.

В семинарите ще участват хотелиери, представители на информационни центрове, планински спасители, планински водачи и експерти в областта на туризма от общините Смолян, Девин, Доспат, Златоград, Момчилград, Рудозем и Чепеларе.

Програмата включва обучителен модул, подготвен от испанския партньор, на тема „Дизайнерско мислене в сферата на туризма».

Ще бъдат представени и модели на управление на туристически център- Чепеларе, модел на управление на бизнеса на етнографски комплекс- Златоград и ДАНО център – Момчиловци като резултат от проведеното обучение в Испания. Участниците ще обсъждат и разработения прототип на стратегия за развитие на хотелиерския бизнес и туристическия сектор в региона на Родопите. Програмата предвижда също представяне на модел на управление на хотел с помощта на социалните медии и клиентите, както и ръководство по дизайнерско мислене в сферата на туризма.

Семинарите ще бъдат откирити от кмета на село Момчиловци Мария Никова.

Проект „Дизайнерско мислене в сферата на туризма” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Вирни се горе