Улеснена е работата на общинските администрации по Европейски проекти

Улеснена е работата на общинските администрации по Европейски проекти

Областен информационен център – Смолян проведе днес обучение за представители на общинските администрации от област Смолян на тема „Работа с модул „Е-управление на проекти“ в ИСУН 2020“.

През новия програмен период 2014 – 2020 година, всяка държава членка на Европейския съюз имаше задължението да създаде и използва своя собствена информационна система за управление, изпълнение и наблюдение на одобрените Оперативни програми, съфинансирани от Кохезионния и Структурните фондове на ЕС. В тази връзка беше разработена информационна система ИСУН 2020 – www.eumis2020.government.bg .

В ИСУН 2020 можете да намерите информация за всички отворени процедури. Като кандидат по някоя Оперативна програма чрез системата имате възможност да създадете и попълните своя електронен формуляр за кандидатстване, да прикачите всички необходими приложения към него и да подадете своето проектно предложение. Функционалностите на ИСУН 2020 Ви позволяват да влизате и да работите по проектното си предложение, да го променяте и да го запазвате преди самото му подаване. Подаването, отчитането, както и цялата комуникация с Управляващия орган вече се осъществява електронно, което значително улеснява достъпа до Оперативните програми.

По време на обучението присъстващите се запознаха с различните модули, среди и потребители на Информационната система за управление и наблюдение /ИСУН 2020/, сключване на договор в ИСУН 2020, подготовка и изпращане на пакет отчетни документи през системата и др..

Лектор на обучението беше г-н Георги Стратиев – главен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ на Министерски съвет. Той отговори детайлно на всички въпроси на присъстващите, свързани със затрудненията, които те срещат при работа с ИСУН.

Областен информационен център – Смолян е част от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в Р. България.

Вирни се горе