Удостояват със „Златен плакет на община Неделино“ ректора на АМТИИ Пловдив

Удостояват със „Златен плакет на община Неделино“ ректора на АМТИИ Пловдив

Със „Златен плакет на община Неделино“ удостояват ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив проф. Милчо Василев. Това стана ясно, след като вчера единодушно Общинският съвет в родопската община, прие предложението на председателя на местния парламент инж. Стойко Еленов, за награждаването на професора. Наградата се присъжда за принос и заслуги за популяризирането и утвърждаването на Неделинския двуглас, предаде Дарик.

„Общинските съветници приеха да удостояват със „Златен плакет на община Неделино“ проф. Милчо Василев с пълно единодушие. Знаете, че благодарение на него, Неделинския двуглас е вкаран в учебната програма на Академията и ще се изучава като учебна дисциплина“, коментира кметът на община Неделино Боян Кехайов.

Кехайов бе категоричен, че заслугите на професора за популяризирането на двугласа, както и за съхранението му за идните поколения.

Златният плакет ще бъде връчен на проф. Милчо Василев днес, по време на официалното откриване на Националния фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

Вирни се горе