Удостоиха посмъртно Васил Игнатов със званието Почетен гражданин на Смолян

 Удостоиха посмъртно Васил Игнатов със званието Почетен гражданин на Смолян

На провелото се вчера редовно заседание на местният парламент в Смолян, общинските съветници дадоха съгласие Васил Игнатов да бъде удостоен посмъртно със званието Почетен гражданин на Смолян. „Освен, че е ярък последовател и представител на малко известното изкуство в България, декоративно-приложната интарзия, Васил Игнатов е изявен общественик и спортен деятел. По този повод кметът Мелемов предложи на Общинския съвет да бъде обявен за почетен гражданин на Смолян – посмъртно.

Припомняме, че в началото на месеца дъщерята на Васил Игнатов, Десислава, дари реставрираната интарзия „Гербът на Смолян“ на Община Смолян. Кметът Николай Мелемов получи тогава дарението и каза, че оригиналната творба ще бъде поставена в заседателната зала на Общинския съвет. Градоначалникът благодари на Десислава Игнатова и обяви, че ще внесе предложение в ОбС Игнатов да бъде обявен за почетен гражданин на Смолян.

Дарявам интарзията в памет на баща ми и по повод предстоящия празник на града. Над 40 години тя бе в сградата на стария градски съвет. Видях, че има нужда от реставрация и с брат ми я направихме. Свалих това майсторско произведение на приложното изкуство от поста му, за да го поставим на подобаващо място, каза Десислава Игнатова. Тя благодари за съдействието на ръководството на община Смолян.

Вирни се горе