Удължаване на грипната ваканция за общини Смолян, Мадан, Рудозем, Златоград и Неделино

Удължаване на грипната ваканция за общини Смолян, Мадан, Рудозем, Златоград и Неделино

Въз основа на получените данни за регистрирана заболяемост от грип и ОРЗ до 30.01.2020 г. /четвъртък/ от 208%оо, очакваме общата седмична заболяемост да се запази в епидемичните граници.

С устойчива тенденция към намаляване на епидемичните стойности са и общините Доспат, Борино, Девин и Баните, където учениците също ще се върнат към учебните занятия по график. Различна е ситуацията в общините Смолян, Мадан, Рудозем, Златоград и Неделино, където по предложение на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания грипната ваканция ще бъде удължена до 4 февруари включително.

В ученическата възраст се регистрира по-висока заболяемост в сравнение с другите възрастови групи. С цел ограничаване на разпространението на инфекциите и благоприятно повлияване на епидемичния процес към затихване, Областният оперативен щаб за борба с грип и ОРЗ предлага грипната ваканция да бъде удължена до 04.02.2020г. включително за учебните заведения в общини Смолян, Мадан, Рудозем, Златоград и Неделино.

Вирни се горе