Ученици стават библиотекари за празника днес в Чепеларе

Ученици стават библиотекари за празника днес в Чепеларе

„Аз чета” е мотото на празника.

Има едно дело велико и светло като слънцето, потребно като хляба и вечно като живота в историята на България,това е делото на Кирил и Методий. Словото и писмеността – велики, защото са път на човека към света. Светли, защото са върховен израз на демократичния дух. Потребни, защото човек не може да живее без свобода.В ечни, защото е вечен стремежът към грамотност и наука.

Значимо е делото на Кирил и Методий, но то едва ли щеше да се запази и да премине през вековете , ако не бяха техните последователи-в ранните векове учениците им, а днес –хората с професии, които работят със слово, песен, изкуство и наука. Такава е професията на библиотекарите, които днес отбелязват своя професионален празник.

На 11 май в библиотеката при НЧ „Родопска искра 1880” ще работят учениците от СУ „Васил Дечев”: ГЛАВЕН БИБЛИОТЕКАР Симона Христева; ГЛАВЕН КОНСУЛТАНТ Мария Бечева; ОРГАНИЗАТОР КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ Костадин Жълтушкин; ОРГАНИЗАТОР ПРИЛОЖНИ ДЕЙНОСТИ Марияна Величкова; СПЕЦИАЛИСТ ИНФОРМАЦИОННИ И ДИГИТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ Златка Христева; КОНСУЛТАНТ КРАЕЗНАНИЕ Василена Матева; ТЕХНИЧЕСКИ РЪКОВОДИТЕЛ И КОНСУЛТАНТ Данаил Матев.

„Аз чета” е мотото на празника. Пред посетителите на НЧ „Родопска искра 1880” ще бъдат рецитирани стихотворения за българската азбука и делото на св.св. Кирил и Методий.

Вирни се горе