Ученици от СУ „Антим I”- Златоград участваха в международен конкурс

Ученици от  СУ „Антим I”- Златоград участваха в международен конкурс

Тринадесет екипа от СУ „Антим I”-Златоград участваха в международен конкурс PARTICLES4U, организиран от ЦЕРН и Международната асоциация по физика на елементарните частици. В конкурса са участвали общо 77 проекта от 15 страни: Австрия, Бразилия, България, Колумбия, Франция, Гърция, Иран, Италия, Япония, Филипините, Полша, Словакия, Южна Африка, Испания и САЩ. От всяка категория са избрани по двама победители. Проектът “Hologram video for elementary particles” на екип Cashcew с участници Стилиян Сидеров, Веселин Въргов и Илиян Минчев с ръководител- учителят по физика Росица Въргова,е класиран за финалния кръг на конкурса, но журито определя други два проекта като крайни победители. Проектът на антимовци може да видите ТУК: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DfZV wSUEABYM%26feature%3Dyoutu.be& h=ATMYFCMfAK3ig9z6w3oua-BidtTyp2ZL9nj5g-Hrtj9d9zy5F254c5m_LF8xVLxczD1QmgvTKAOO uU30TA_FuOwrR2FCkIBfXzo6vaS3MPVEk- SImUM1u_6nkwo6MWssrzP0D7tyDmYKY75lp4oEgcrqhXMnSlLIhHrAqbvAZsOr2ubhE40KLSVF5A95 Cvg9TifkRuC_CuHIaTOti- d-h-Ft86JK3hoEHS1B4miiK4yOxd2RUmmTkkhuTximBA

Благодарение на участието на учениците от СУ „Антим I" Златоград в пилотното издание на PARTICLES4U, България е на първо място по брой изпратени проекти. Предстои и виртуалната визита в ЦЕРН, на която учениците от СУ “Антим I” – Златоград вече са поканени.

Разработките на проектите, имената на участниците и снимков материал на продуктите можете да разгледате във фейсбук страницата – Креативна физика в СУ "Антим I"-Златоград, на следния адрес:https://www.facebook.com/��реативна-физика-в-СУ-Антим-I-Златоград-8354075 66663735/ ?modal=admin_todo_tour Информация за победителите в пилотното издание на конкурс PARTICLES4U може да откриете тук: http://ippog.org/particles4u/bg Поздравление за екипа, за старанието, желанието и ентусиазма!

Вирни се горе