Ученици от с. Късак засадиха дръвчета в района на училището

 Ученици от с. Късак засадиха дръвчета в района на училището

По случай „Седмица на гората 2018 година”, която преминава под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа”, ученици от ОУ „Христо Ботев”- с. Късак, засадиха в района на училището широколистни плодни дръвчета и смърч, дарени от ЮЦДП гр. Смолян.

В инициативата активно се включиха учениците от седми клас и клуб „Екораница” с ръководител Салих Шалганов по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ .

Първата седмица на април е посветена на стопанисването и опазването горските масиви на родината ни, както и на хората отделили кътче в сърцата си за природните красоти. За община Доспат горите винаги са били от първостепенно значение, oсвен че задоволяват конкретни нужди на населението, невероятната природа на Родопа планина предлага на гостите ни приятни изживявания.

Целта на инициативата на Седмица на гората е да се провокира вниманието на подрастващото поколение за опазване на гората и зелените площи, както и за формиране на екологично съзнание у младите хора. Възпитаване любов към природата и отговорност за умножаването и опазването на нейните богатства.

Вирни се горе