Цветалин Пенков: Развитие на национален и международен балнеологичен и туристически център е приоритет за Девин

Цветалин Пенков: Развитие на национален и международен балнеологичен и туристически център е приоритет за Девин

Общински съвет Девин подкрепя изпълнението на проект „Създаване на стационарен и мобилен център за бизнес услуги на туристическия бранш в общината”. С този проект сдружение „Девин – минало, настояще и бъдеще” ще кандидатства за финансиране по мярка 321 на Програмата за развитие на селските райони, отговаряйки на приоритетите и целите на Общинския план за развитие. Икономическо съживяване на района, създаване на заетост и повишаване на доходите е приоритет № 1.

Развитие и утвърждаване на общината като национален и международен балнеологичен и туристически център и развитие на разнообразни форми на съвременния туризъм, са стратегическите цели на общинския план за развитие, обясни вносителят на докладната кмета Цветалин Пенков. Общината ще кандидатства и по проект за рехабилитация и реконструкция на водопровода за термални води Беденски бани – гр. Девин. Един проект от голямо значение  за региона, обясни Пенков.

Общината ще кандидатства с проект за 100-процентно финансиране от ПУДОС за рехабилитация и реконструкция  на „Водопровода”. Дейностите, свързани с реализацията на обекта, съответстват на приоритета за развитие и модернизация на инфраструктурата създаваща условия за растеж и заетост. Целта на проекта е  развитието на водостопанската система – изграждане и разширяване и реконструкция на водопроводни и канализационни мрежи от общинския план за развитие на Община Девин 2007-2013.

Вирни се горе