Тодор Бозуков: „Вие, децата, сте бъдещето на област Смолян и България”

Тодор Бозуков: „Вие, децата, сте бъдещето на област Смолян и България”

Заместник-областният управител Тодор Бозуков приветства от името на областният управител Недялко Славов, под чийто патронаж се провежда събитието, и от свое име участниците в конкурса „Живот без дрога и без агресия”. „Вие, децата, сте бъдещето на област Смолян и България. Отговорността да ви създадем подходяща среда, в която да отраснете, е на всички нас – институциите и вашите родители.” Той изрази благодарност към ОД МВР-Смолян за добрата инициатива, както и към всички институции и спонсори, съдействали за организацията и реализацията на мероприятието.

Първото издание на конкурса „Живот без дрога и без агресия” завърши с театрални етюди и авторски песни на ученици от област Смолян. Своят талант на сцената на РДТ „Николай Хайтов” изявиха осмокласници от гр.Девин с театрален етюд „Пътят на наркомана, осъзнаване”, ученици от гр.Златоград с актьорско изпълнение на тема „Една ненаписана домашна”, с театрална изява се представиха и ученици от ОУ „Иван Вазов” – гр.Смолян. Шестокласници от група „Усмивки”-гр.Девин представиха авторска песен „Живот без дрога и без агресия”. С авторско музикално изпълнение изяви таланта си и единадесетокласникът от гр. Златоград Стефан Сариев.

Участниците бяха наградени с грамоти и плакети, които им връчиха заместник-областният управител Тодор Бозуков, старши комисар Николай Димов – директор на ОД МВР-Смолян, заместник-кметовете на община Смолян инж.Мариана Цекова и Венера Аръчкова, д-р Мими Кубатева – директор на РЗИ-Смолян, комисар Димитър Ежев – заместник-директор „Полиция”, старши инспектор Костадин Бундов – началник на РУП-Смолян, Теодора Щерева – експерт от РИО-Смолян. Бяха отличени и най-оригиналните статуси с послания срещу насилието и наркотиците, публикувани от ученици в социалната мрежа „Фейсбук”.

Вирни се горе