Тържествено, с пищни илюминации, наздравици и хора около бъдника Смолян посрещна Новата 2014 г.

Тържествено, с пищни илюминации, наздравици и хора около бъдника Смолян посрещна Новата 2014 г.

Въпреки трудностите 2013 г. беше успешна, а през новата започва реализацията на два мащабни инфраструктурни проекта, които ще дадат нов облик на града ни, посочи в новогодишното си приветствие Николай Мелемов

Тържествено, с пищни илюминации, наздравици и хора стотици смолянчани и гости на града посрещнаха с много настроение и надежди Новата 2014 г. и изпратиха старата година. По традиция народното веселие се проведе на пл. „България” – Амфитеатъра, а община Смолян подготви богата новогодишна програма. Тържеството започна в 23.00 часа на 31 декември с изпълнения на любими фолклорни песни от Ана-Мария и оркестър. Тази година беше запален за първи път и бъдник, около който се събраха празнуващите с чаша вино и очакваха настъпването на 2014 г., съобщи Виолета Филипова- пресцентър на община Смолян.

В 23.55 часа на видеостена беше излъчено новогодишното поздравление на президента Росен Плевнелиев. След химна на България, Ана-Мария изпя „Излел е Дельо хайдутин”, последваха пищни илюминации на фона на Дунавското хоро. С чаша червено вино и много настроение родопчани се поздравяваха с Новата 2014 г. и си отправяха пожелание за здраве, благоденствие и по-добри дни. По традиция новогодишно приветствие отправи и кметът Николай Мелемов: „Въпреки трудностите, 2013 г. беше успешна за Смолян, защото се включихме в социални програми, с които помогнахме на много наши съграждани. Приключихме няколко европейски проекта, които ще дадат тласък на туризма в нашия град. Подготвихме и два много сериозни инфраструктурни проекта за тази година, които ще дадат още по-добър облик на Смолян и неговите прекрасни хора. Скъпи съграждани, желая Ви Новата 2014 г. да е спорна, успешна за всеки от Вас в личен, семеен и професионален план, защото е важно човек да не пропуска малките радости в живота. Пожелавам да има повече доверие и любов между всички нас и оптимизъм за бъдещето. Ако бъдем сплотени, както и е било през вековете, ни очаква добро бъдеще. Бъдете живи и здрави и за много години!”, каза в новогодишното си поздравление градоначалникът.

Тържеството продължи с голямо новогодишно хоро. Народните песни и хора векове са огласяли планината за здраве и берекет, затова смолянчани си пожелаваха новата година да им върви с радост и веселие и да бъде мирна и щастлива. За празничното настроение се погрижиха неповторимите Трио „Шемет” и примата на лакърдиите Веселина Бабаджанкова. На новогодишното тържество присъстваха депутатът д-р Даниела Дариткова, председателят на Общинския съвет Филип Топов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, главният финансист Венера Аръчкова и други гости. Веселието продължи до 4 часа след полунощ на 1 януари 2014 г.

Вирни се горе