Тържествено посрещнаха Радо, Митко и Антон на площад „Олимпийски“ в Чепеларе /Снимки/

Тържествено посрещнаха Радо, Митко и Антон  на площад „Олимпийски“ в Чепеларе /Снимки/

Радослав Янков пристигна на мотор пред събралото се множество на площад „Олимпийски“ в родния си град. Сноубордистът носеше със себе си малкия кристален глобус, спечелен през този сезон.

Освен него, пред множеството развълнувани приятели, познати и бъдещи спортисти, своите поздравления дойдоха да приемат и биатлонистите Димитър Герджиков и Антон Синапов.

Тримата бяха поздравени с химна на Родопа планина – „Бела съм, бела юначе“, в изпълнение на Мария Бечева и Илия Учиков. Община Чепеларе обяви, че ще даде на Радослав Янков парична награда в размер на 10 000лв. Туристически фирми дадоха ваучери на тримата спортисти за почивка и отмора на българското черноморие. Фабриката за ски в града пък бе изработила специални ски за тях, които са единствени по рода си. Сред наградените бе и настоящият треньор на Радо – Георги Атанасов (Джоко), който също получи ваучер за почивка в Чепеларе, чифт ски и не на последно място – почетния знак на града. Чепеларските спортисти благодариха на семействата си, на треньорите и на всички техни поддръжници, които не престават да са им подкрепа. Спортистите не се разминаха и без множеството малчугани, чакащи за афтограф от тях, както и от присъстващата на събитието олимпийска шампионка Екатерина Дафовска. След официалната част, всички се хвана на голямо, шампионско хоро, поведено от кмета на Чепеларе – госпожа Славка Чакърова.

Вирни се горе