Тапи в Пампорово заради закъсал камион, проблеми в редица населени места с тока в Смолянско

Тапи в Пампорово заради закъсал камион, проблеми в редица населени места с тока в Смолянско

Тапи в Пампорово, заради закъсал камион, който доставя газ се образуваха на кръстовището в курорта. Товарният автомобил не е успял да излезе на стръмната част в посока Смолян, в близост до бившата Автогара, което го е принудило да спре. Това обаче затрудни движението във всички посоки и се образуваха тапи, като някои автомобили с отбила инерция също закъсваха, предаде Дарик.

В зимния курорт допълнително се затруднява и движението заради спрелите от скиори автомобили по пътните платна, което допълнително натоварва предвижването на автомобилите, както и разчистването на снега от пътните платна. Не липсват и леки ПТП – та, заради заснежените пътни участъци.

На този етап няма затворени пътища в областта, заради снеговалежа от снощи, който в различните райони е натрупал между 10 и 30 см.

Има ограничения за товарни автомобили по проходите Печинско, Рожен, Тешел- Борино-Доспат-Гоце Делчев, както и на Превала, където всички автомобили трябва да бъдат с вериги. Продължават и проблемите с липсата на електричество, като в община Баните има най-много населени места без ток, като там причината е отново в компрометирани стълбове от ураганните ветрове през изминалия месец. Проблеми с електричеството имат и стотици жители на Неделино, където заради пропаднал електрически стълб цял квартал е без ток от снощи.

Пътната обстановка остава при зимни условия с обявените ограничения. В момента се почиства и Пампорово“, коментира зам.-областният управител Адриан Петров.

Няколко населени места в Смолянско са без ток, заради обилният снеговалеж през нощта, съобщи зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров. Без ток са селата Загражден в общ. Баните и смолянските Арда, Мочура, Фатово и в района на Петровица. Имало е проблеми в други населени места с електрозахранването, като в Славейно, Кутела и Серафимово, но според последна информация там вече има електричество.

„Има екипи по места, работи се по отстраняване на авариите. Предполагаме, че причината за прекъсването на електрозахранването е отново паднали дървета и съответно засягане на електропроводите“, коментира Петров.

Според него, прави се всичко възможно от пътните служби да отпадне забраната за товарни автомобили през прохода Рожен.

Вирни се горе