Такситата и автобусите в Смолян да се движат с вериги

Такситата и автобусите в Смолян да се движат с вериги

Със заповед на кмета на община Смолян, Николай Мелемов се задължават всички автомобили, които се движат на територията на града да са преведени в подходящ вид за зимни условия. Това значи, че автобусите на градския транспорт и такситата, трябва да са оборудвани с вериги, уточни зам.-кметът на общината инж. Марияна Цекова.

„Пътищата в града са проходими при зимни условия,фирмите чистят улиците още от малките часове на нощта. Нека всички бъдат така добри да си преведат автомобилите в подходящ ви.

Всички сигнали от сутринта за катастрофи са вследствие на неподходящи гуми или несъобразена скорост. Улиците веднъж са чистени. На главните улици са пускани гребла, опесъчавано е“, коментира инж. Цекова, пред Дарик.

Сигнали за проблемни улици, катастрофи заливат социалните мрежи от сутринта, като някои от тях са верижни. По информация на дежурната част на Община Смолян, катастрофите от сутринта, за които при тях е сигнализирано са шест, в това число са и верижните.

В Смолян продължава да вали сняг, като се очаква ситуацията да се усложни още, въпреки че на този етап снежната покривка не е сериозна. „Нямаме сигнали за села без достъп или проблеми“, уточни инж. Цекова.

Вирни се горе