Стрийт Арт Фест 2012 ще се проведе за първи път в Неделино, има и награди

Стрийт Арт Фест 2012 ще се проведе за първи път в Неделино, има и награди

Стрийт Арт Фест Неделино 2012 ще се проведе за първи път на 1, 2 и 3 ноември на графити артисти от Южна България. Организатор е община Неделино. Целта му е да популяризира тази нова форма на изява на младите хора, да провокира тяхното въображение, да промени облика на Неделино, облагородявайки високите 4, 5 и повече метра стени на река Неделинска, съобщиха от администрацията. Теренът е с дължина над два километра и дава възможност за участие на неограничен брой артисти.

Във фестивала могат да участват младежи от цялата страна на възраст до 33 години – професионални и непрофесионални творци. Лица, ненавършили 18 години, се включват със съгласието на своите родители или на законните си попечители. Желателно е графити-артистите да имат изяви в някаква организирана форма и желаят да демонстрират творческите си възможности открито пред обществото. Освен еднолично, на участниците се позволява да бъдат и в екип;

Фестивалът се провежда на 1, 2 и 3 ноември 2012 година (четвъртък, петък и събота) и е посветен на Деня на народните будители, а темата е: „Аз съм млад, аз мога…“ Фестивалът има конкурсен характер. Организацията по посрещането, настаняването и изхранването на участниците, по подготовката на терена за работа – скеле, въжета, безопасност и др. се поема от община Неделино. Професионално жури ще оценява работата на всеки артист или екип. Резултатите ще се конферират на открито. Допуска се мнение и на граждани от Неделино. Най-добрите ще бъдат възнаградени. Първа награда – 500 лева, втора – 300 лева и трета награда – 200 лева.

Всеки автор изпраща заснето изображение (скица или необработена снимка в оригинален размер) на онова, което смята да рисува по време на фестивала на адрес: гр. Неделино, 4990, област Смолян, ул. „Ал. Стамболийски“ № 104, за отдел „Култура“.

Проектите трябва да са авторски. Всеки участник е длъжен да гарантира, че е носител на авторските права на фотографията и проекта, с който участва, както и че освобождава организаторите на фестивала от претенции на трети лица във връзка с използването на творбата създадена по време на СТРИЙТ АРТ ФЕСТА, посочиха още от общината.

Вирни се горе