Стартира проект между общините Смолян и Самотраки

Стартира проект между общините Смолян и Самотраки

На 14 юни от 16.00 часа в конферентната зала на хотел “Кипарис алфа” ще се проведе пресконференция по повод стартиране на проект “Тракийско и византийско културно наследство в Родопите и Северното егейско крайбрежие”.

По този проект община Смолян е водещ партньор, а община Самотраки и Регионалният музей са партньори по проекта, съобщиха от пресцентъра на общината. Участие в пресконференцията ще вземат кметът Николай Мелемов (или зам.-кмет), зам.-кмет на община Самотраки, ръководителят на проекта Симеон Василев, археолозите Дамян Дамянов и Николай Бояджиев, които ще представят двете средновековни крепости в Смолянско – -Крепост КАЛЕТО в местността „Невястата-Турлука”, край гр. Смолян и крепост Калето над Проходна пещера край с. Кошница.

Основната цел на проекта е насърчаване и засилване на устойчивото развитие на трансграничния регион чрез създаването на трансгранична мрежа за сътрудничество и съвместни действия за представяне на тракийското и византийското културно- историческо наследство в Родопите и северното крайбрежие на Егейско море, обясниха още от общината.

Вирни се горе