Стартира "Красив Смолян"

Стартира "Красив Смолян"

На връх рождения си ден – 1 юли, кметът на общината Дора Янкова даде старт на петото издание на младежката инициатива „Красив Смолян”. Тази година са се записали за участие 700 млади хора от смолянските училища и студенти в различни ВУЗ-ове на страната. Те са разпределени, както следва: в Смолян – 256; в Райково – 176; в Устово – 89 и в селата – 175,съобщиха от общината.

Кметът пожела на всички участници щастливо лято, спорен труд и незабравими емоции. Работата на участниците ще бъде възнаградена, както емоционално, така и материално. Младежите поздравиха кмета на община Смолян Дора Янкова за рождения ден с разкошен букет цветя и гайдарска мелодия.

От името на родителите на децата говори Латинка Караджова. Тя изказа искрена благодарност към кмета на община Смолян за упоритостта, с която утвърждава инициативата, за ангажираността на децата в обществено полезен труд и отклоняването им от пороците на съвремието – алкохолизъм, хулиганство, дрога и прочее.

Прозвъня родопски чан – символ на инициативата и с това стартира петото издание на „Красив Смолян”. Реалната работа започва от понеделник 4 юли 2011 година.

Вирни се горе