Стартира изпълнението на дългоочакваните обекти в Златоград

Стартира изпълнението на дългоочакваните обекти в Златоград

Стартира изпълнението на дългоочакваните обекти в Златоград, с реализацията на които ще се благоустрои централната градска част, съобразно одобрената от обществеността и Общински съвет концепция. Процедурите по възлагане на няколко мащабни инфраструктурни обекта в Златоград приключиха и се очаква до един месец да започнат реалните строителни дейности в центъра на града, в резултат на които златоградчани ще се похвалят със свой градски парк, реконструиран спортен център и ефективно изградена схема на градоустройствено трасе, съобщиха от общината.

Изпълнител на проект „Рехабилитация на градски парк в гр. Златоград” е „Минстрой холдинг”, като строителните дейности възлизат на стойност 1 251 687,64 лева. Към настоящия момент цялата документация по проекта е изпратена за задължителен последващ контрол в Държавен фонд „Земеделие”. Смолянската фирма „Дюлгер” ООД ще извърши реконструкция на спортния център, като в рамките на проекта ще бъде изградена и зала за спорт на закрито. Стойността на обекта е 2 882 574, 68 лева.

За подмяна на водопроводната мрежа в с. Долен спечелилият изпълнител е „Агромах” ЕООД и обектът е на стойност 939 457,38 лева. Тези проекти се реализират с финансовата подкрепа на Програма за развитие на селските райони.

Върховният административен съд остави в сила Решението на КЗК, с което се отхвърли жалбата, подадена от „Интегрални пътни системи ” АД и „ИПС Инфраструктури” АД-участници в ДЗЗД „Термес-Ксанти 2011” срещу Решението на кмета на община Златоград за класиране на участниците в откритата процедура по ЗОП и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Изграждане на комуникационно трасе Златоград (ГП Златоград) – Термес – Ксанти”, обясниха още от общината. Поръчката е спечелена от Сдружение „КРИС МТ – Строител”. Строителните работи на този обект възлизат 2 231 376,62 лева.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция-България 2007-2013 г.”. Всички фирми, изпълнители на обекти по горецитираните проекти, увериха кмета на общината, че ще удовлетворят искането му, за наемане на обща работна ръка от местното население.

Вирни се горе