Стани част от инициативата Move week в Чепеларе

Стани част от инициативата Move week в Чепеларе

Във връзка с кампаията Move week на 21.04.2016 г. в залата на Община Чепеларе се проведе информационна среща, организирана от „Чепеларе байк и хайк”, на която присъсващите бяха запознати с инициативата, бяха обсъдени възможностите за спортни събития в рамките на Move week в Чепеларе, имаше също и организирани забавни енерджайзери /игри за раздвижване/.

Move week представлява ежегодно единно европейско събитие, чиято цел е да покаже ползите от воденето на активен начин на живот. Тази година MOVE Week ще се проведе в края на месец май – от 23-ти до 29-ти в цяла Европа, като повече от 38 държави ще вземат участие в инициативата. Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week в България.

Целите на кампанията са:

Да се повиши информираността, относно ползите, които носи физическата активност;

Да се насърчи редовното спортуване;

Да се подобрят възможностите и условията за спорт;

Сдружение BG Бъди активен работи в партньорство с младежки организации, НПО,

общини, училища, и хора от цяла България, сред които и сдружение „Чепеларе байк и хайк”.

Община Чепеларе също ще се включи в инициативата за четвърта поредна година, като този път сдружение „Чепеларе байк и хайк” ще организира различни спортни събития в периода от 23 до 29 май, подробности за които очаквайте скоро. Всеки, който иска да се включи като доброволец към инициативата може да се свърже с MOVE агента за Община Чепеларе Гергана Трифонова – 0887 80 92 75

Вирни се горе