Седем семейства от с.Тънка бара могат да загубят имотите и покъщнината си

Седем семейства от с.Тънка бара могат да загубят имотите и покъщнината си

В резултат на стихийното бедствие, което удари за породен път община Неделино през януари, в с. Тънка бара се активизира свлачище, което повлече със себе си три къщи. В сериозна опасност са седем семейства и други дванадесет могат да загубят имота си и покъщнината, ако не се вземат спешни мерки за укрепване на терена.

Специална комисия, назначена със заповед на кмета на общината, се срещна с пострадалите, засне критичното състояние на пострадалите домове и изготви констативен протокол за всички щети от дъждовете. Кметът на общината сезира „Гражданска защита“ – Смолян и покани екип от специалисти, за да се произнесат по проблема, обясниха от пресцентъра на администрацията в Неделино.

Първото, което извърши общинската администрлация е да евакуира хората от опасните къщи и да ги подслони на подходящи места. Пострадалите упорито отказват да напуснат домовете си, строени цял живот и са готови да работят денонощно със специализираната техника и жива сила за тяхното обезопасяване.

Вчера кметът на общината Стоян Беширов и пристигналите специалисти от Геозащита – Перник заминаха по спешност в селото, за да се запознаят на место с проблема и да предприемат необходимите мерки.

Вирни се горе