Смолян посрещна Новата 2015 г. с пищни илюминации, наздравици и хора около бъдника

Смолян посрещна Новата 2015 г. с пищни илюминации, наздравици и хора около бъдника

Изминалата 2014 г. беше трудна, пъстра, но успешна за община Смолян, каза в новогодишното си приветствие кметът Мелемов и призова да обединим всички усилията си , за да направим нашия прекрасен град едно по-добро място за живеене

Тържествено, с пищни илюминации, наздравици и хора смолянчани и гости на града посрещнаха с много настроение и надежди Новата 2015 г. и изпратиха старата година. Минусовите температури не изплашиха хората, а по традиция народното веселие се проведе на пл. „България” – Амфитеатъра. Община Смолян подготви богата новогодишна програма. Тържеството започна в 23.00 часа на 31 декември с изпълнения на любими фолклорни песни. За празничното настроение се погрижиха оркестър „Класик” със солисти Тонка Колева и Севдалин Бакларев, фолклорна група „Родопски извор” със солисти Севда Симеонова и гайдарите Атанас Тодоров и Георги Кисьов. За втора година беше запален и бъдник, около който се събраха празнуващите с чаша вино, осигурено от община Смолян, и очакваха настъпването на 2015 г.

В 23.55 часа на видеостена беше излъчено новогодишното поздравление на президента Росен Плевнелиев. След химна на България, последваха пищни илюминации на фона на Дунавското хоро. С чаша червено вино и много настроение родопчани се поздравяваха с Новата 2015 г. и си отправяха пожелание за здраве, благоденствие и по-добри дни. По традиция новогодишно приветствие отправи и кметът Николай Мелемов: „Щастлив, че сме заедно в новогодишната нощ. В такива моменти човек неизбежно си прави равносметка. Изминалата 2014 г. беше трудна, пъстра, но успешна за община Смолян. Както винаги в Общината наблягаме на социалните проекти, които са важни за хората в тежко социално положение. Открихме два центъра за настаняване от семеен тип в Устово и на Каптажа. Обръщаме особено внимание на културата и спорта. Започнахме ремонт на Залата, Стария стадион и построяването на многофункционална спортна площадка. Стартира проект по Градска среда, чрез който много обекти и улици в нашия град ще бъдат ремонтирани и обновени. Работим и по нови проекти, като се надяваме 2015 г. да бъде по-успешна в усвояването на европейски средства. Желая Ви, скъпи съграждани, вяра, надежда, топлина в къщи, една мирна, спокойна година и всички заедно, обединявайки нашите усилия да направим нашия прекрасен град едно по-добро място за живеене. Честита Нова 2015 година!, каза в новогодишното си поздравление градоначалникът. Тържеството продължи с голямо новогодишно хоро. Народните песни и хора векове са огласяли планината за здраве и берекет, затова смолянчани си пожелаваха новата година да им върви с радост и веселие и да бъде мирна и щастлива. За празничното настроение се погрижиха неповторимите Трио „Шемет” и примата на лакърдиите Веселина Бабаджанкова. На новогодишното тържество присъстваха секретарят на община Смолян Момчил Николов, главният финансист Венера Аръчкова и други гости.

Веселието продължи до 3 часа след полунощ на 1 януари 2015 г.

Вирни се горе