Смолян да се побратими с руския град Мичуринск ще решават общинските съветници

 Смолян да се побратими с руския град Мичуринск ще решават общинските съветници

Община Смолян да си сътрудничи с руския град Мичуринск. Това предлага кметът Николай Мелемов, а общинските съветници трябва да вземат решение. Заседанието на местния парламент ще се състои на 2 август – четвъртък от 14 часа.

Комуникацията във връзка с възможното осъществяване на побратимени отношения между общините Смолян и Мичуринск е започнала през есента на 2017 година.

През 2003 година, с постановление на президента на Руската федерация, градът получава статут на научен град. Днес това е единствения научен град в Русия, който има аграрна насоченост.

През месец декември миналата година в Смолян се осъществи среща между кмета на Смолян и кмета на община Мичуринск. Тогава е дадено началото на сътрудничеството мужде двете общини. През месец май тази година на посещение в Смолян беше делегация от руския град. Бяха обсъдени възможностите за официално побратимяване, основаващо се на принципите на равенство, взаимопомощ, обмен и сътрудничество в различни сфери като икономика, търговия, наука, технология и култура, образование, туризъм и земеделие.

Вирни се горе